Contact: Afsprakenbureau tel: 020 5814080 ma t/m vrijdag: 8:30u-12:00u en 13:00u-16:30u. Telefonisch spreekuur jeugdverpleegkundige ma t/m vrijdag: 13:30u-14:30u.

Ouder- en Kindteams Amsterdam
In Gezondheidscentrum De Keyzer is een consultatiebureau van het Ouder-en Kindcentrum gevestigd voor kinderen van 0 tot 4 jaar. U kunt hier terecht met alle vragen over de gezondheid, het opvoeden en opgroeien van uw kind.

Kleine vragen of grote problemen: wij denken mee over oplossingen. Dus heb je vragen over de gezondheid of ontwikkeling van je kind? Wil je tips om je kind beter te laten eten of slapen? Vind je het lastig om regels te stellen voor snoepen, gamen en social media? Maak je je zorgen over pubergedrag of is er tijdelijk ondersteuning nodig door scheiding, verlies, ziekte of geldzorgen? Kom dan langs bij het Ouder- en Kindteam in de wijk of ga naar de ouder- en kindadviseur op school. Samen kijken we wat er nodig is.
Kijk op www.oktamsterdam.nl of bel 020-55 55 961.

De medewerkers
Ons consultatiebureau wordt gerund door:
Lia Denekamp, verpleegkundige jeugdgezondheidszorg in samenwerking met een consultatiebureau-arts.

Hoe werkt het consultatiebureau?
Als u uw huisarts in het gezondheidscentrum heeft, kunt u ervoor kiezen om met uw pasgeboren kind naar het consultatiebureau in het gezondheidscentrum te gaan. Dit kunt u regelen met de verpleegkundige van het zogenoemde screenteam (GGD) die op de zesde dag na je bevalling bij je thuis komt en de baby een hielprik geeft. Vertel haar dan duidelijk dat u kiest voor het consultatiebureau van uw eigen huisarts in het gezondheidscentrum. Als uw kind 14 dagen oud is zal de verpleegkundige van het consultatiebureau bij u thuis komen voor een kennismakingsbezoek.

In het eerste levensjaar van uw kind zult u minimaal acht keer opgeroepen worden voor het consultatiebureau. Soms ontmoet u dan de consultatiebureau-arts en soms de verpleegkundige. Uw kind wordt gemeten en gewogen, krijgt de noodzakelijke inentingen en wordt gevolgd in zijn/haar groei en ontwikkeling.
U kunt altijd alle vragen stellen die u heeft. Een bezoek aan het consultatiebureau duurt ongeveer 15 minuten.

Als u vragen heeft over de opvoeding, bijvoorbeeld over huilen, slaapproblemen, eetgewoonten of het gedrag van uw kind waar meer tijd voor nodig is, kun u een afspraak maken met de verpleegkundige bij u thuis of op het consultatiebureau. Zo kunt u samen wat dieper ingaan op en wat langer stilstaan bij uw vragen. U kunt ook eventueel verwezen worden naar de opvoedadviseur, de huisarts of het maatschappelijk werk.

Meer informatie
Op www.groeigids.nl vindt u allerlei informatie die van toepassing is op uw opgroeiende kind.
Tenslotte vindt u antwoord op veel vragen over het opvoeden op www.positiefopvoeden.nl